Izrada web prezentacija

Kako i zašto je potrebno da digitalizujete svoj biznis?

Više nije bauk imati web prezentaciju, ako uzmemo u obzir dostupnost interneta i njegove mogućnosti a bavimo se bilo kojim biznisom krajnje je vreme da digitalizujete Vaš privatni biznis. Pogotovo ako uzmemo u obzir da Vaša konkurencija već ima digitalizovan sadržaj svog preduzeća, da bi bili u korak sa vremenom morate na najozbiljiji način razmišljati o internet prezentaciji Vašeg poslovanja u suprotnom moguće je da ćete izgubiti korak sa vremenom i dovesti Vaše poslovanje nesvesno u problem. Zašto je sajt bolji od bilo koje posete i izlaganja na sajmu? Najvažnije od svega je to što dostupnost internet prezentacija je 24h svakog dana u toku cele godine, nije samo 7 dana godišnje. nemate konkurencije na vašem sajtu. a postiže istu ciljanu grpu korisnika kao i izlaganje na sajmu jer u današnje doba svi kupci se informišu putem interneta o nekom proizvodu i ceni za isti.

 

Nije bitno da li se bavite malim zanatskim ili velikim korporacijskim poslovanjem jednostavno ga morate digitalizovati u nastavku ču Vam pokušati navesti par primera i objasnit kako to mali uz pomoć interneta mogu biti zaista veliki...

 

"Mi smo mali"- Primer : Ako pogledamo i razmotrimo romsku porodicu koja se bavi trgovinom (prodajom čarapa) na Pančevačkoj pijaci i tamo ima zakupljenu tezgu, možemo da zaključimo da je njihov biznis najmanji mogući, srazmerno uloženom kapitalu nisu u mogućnosti da imaju internet prezentaciju od nekih 300 novčanih jedinica. Da bi proširili svoj biznis na čitav region a ne samo na tezgu u Pančevu ili obilaženjem vašara po čitavoj Srbiji oni se besplatno reklamiraju na sajtovima koji se bave internet oglasima i prodaju svoje proizvode on line. Uz pomoć kurirskih službi, danas za sutra, njihov artikal stiže na kućnu adresu kupca iz Rume. 

"Mi smo osrednji" - Primer : Recimo da se bavite prodajom LED, LCD  ili PLAZMA televizora... Ne tako davno prvo što su kupci radili jeste bilo da ustanu i odu u prodavnicu televizora, gde se informišu o modelu i ceni nekog tv uređaja. U sadašnjosti svi kupci prvo što urade, upale kompjuter i ukucaju na google pretraživaču "prodaja LCD televizora" informišu se o ponudi poslednjih modela i njihovim cenama. Statistički gledano 90% prodaje televizora imaju trgovci iz Subotice koji kurirskim službama isporucuju svoje artikle na kućnu adresu kupaca ne samo na teritoriji opštine Subotica već isporučuju po čitavoj Srbiji. Zahvaljujući digitalizacije njihove trgovine izradom njihovih sajtova  i raznoraznih web Shop sajtova (internet prodavnica) oni su uspeli da prodaju i isporuce LED TV sa jednog kraja države na drugi kraj  iz Subotice u Pirot, Vranje, Užice... Zahvaljući internetu oni su uspeli da povećaju svoju prodaju na čitavu Srbiju.

."Mi smo VELIKI" - Primer : Da li znate da u Srbiji ima firma koja ima godišnji promet 7.5 miliona EUR-a i profit od 637 000 EUR-a ? To je INSERT DEVELOPMENT  firma iz Rume. 

Ono gde svi privatnici većinom greše je u mišljenu da su oni mali i da nisu dostojni digitalizacije svog biznisa. Najveća je greška ograničavati se, pogotovo ako se bavite trgovinom, proizvodnjiom ili uslugom, mnogima u Srbiji je potrebna baš Vaša usluga ili proizvod ali jednostavno nisu imali gde da čuju za Vas. 

Kako to izgleda kompletna digitalizacija , brendiranji i vođenje kampanje jedne firme?  možete pogledati ovde .